21bochten_Villard-Reculas

Alpe d’Huez beklimmen langs zijn minder bekende kant!

Als u eens wat anders wilt, waarom beklimt u de Alpe d’Huez dan eens niet langs zijn minder bekende kant! Deze weg, Pas de la Confession genaamd, is veel rustiger dan de beroemde klim met 21 haarspeldbochten, maar is zeker niet te onderschatten dankzij een een paar steile stukken tussen. Er zitten wat haarspelden in waar de weg 8 – 10% stijgt, maar de 14% die op de bordjes staat aangegeven ervaar je nauwelijks.

De klim is iets langer, 21 km in plaats van 14, en het hoogteverschil is ongeveer hetzelfde 1110 m in plaats van 1060 m. Deze rustige route, met een prachtig landschap, neemt voor driekwart een andere route en volgt de weg omhoog naar het beroemde resort Oisans.

Vanuit Rochetaillée neemt u de D44 in de richting van de Col de la Croix de Fer, die u verlaat na de Voute in de richting van Villard-Reculas. De start is relatief rustig gedurende de eerste 3 kilometer, daarna stabiliseert de helling tussen 6 en 7% praktisch tot Villard-Reculas. Het is genieten door het weinige verkeer en het goede wegdek.

Na het dorp wordt de helling gedurende iets meer dan een kilometer abrupt steiler, en de weg iets smaller. Hier heb je het mooiste uitzicht over de vallei.

Een aangename afdaling leidt naar het dorp Huez, waar u aansluit bij de klassieke klim voor de laatste 3 kilometer aan 9% gemiddeld.

21 bochten

21 bochten