21Bochten_Marmotte

Recordtijd in de LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes 2022 ondanks de hitte

Hectisch, internationaal, verbluffend mooi, pittig.  Het zijn slechts enkele termen die de  LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes omschrijven.   Ook op 3 juli laatstleden voor de 41ste editie van de ‘Marmotte’, maar dan ook nog met een tergende hitte bovenop, die enorm op de renners woog.

Slechts enkele dagen voordat de pro’s van de Tour de France de beroemde Alpe d’Huez beklimmen, probeerden méér dan 6000 amateurwielrenners hetzelfde te doen tijdens de 41e Marmotte Granfondo Alpes-race op zondag 3 juli in temperaturen van meer dan 35°C.

Met drie klassieke Tour de France-beklimmingen op de route van 177 kilometer (en 5000 hoogtemeters) , Col du Glandon, Col de Telegraphe en Col du Galibier, voor de laatste beklimming van Alpe d’Huez, is de route niet voor bangeriken en met een goede coach om u helpen winnen – of gewoon om te proberen de finish te bereiken– staat voorop.

Op de Col du Glandon trok een elitegroep van renners, waaronder Stefan Kirchmair (ZWI) en de 2022 Mallorca 312 kampioen Oliver Godfroid, weg uit het peloton.  Op de top van de Col du Galibier was de groep geslonken tot negen renners. Het was de Oostenrijkse wielercoach en Zwift-renner Stefan Kirchmair (5:20:33 recordtijd) die zijn klimbenen meebracht en de ontsnappingsgenoten Loïc Ruffaut (5:23:34) en Oliver Godfroid (5:26:36) gemakkelijk in de steek liet op de laatste kliml om de Marmotte Granfondo Alpes in 2022 te winnen..

In de damesrace kwam Fie Osterby uit Nederland als eerste over de finish met een tijd van 6:34:25. Sophie Herzog werd tweede met Lisanne Naumann derde.

De LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes, met traditioneel vertrek in Le Bourg D’Oisans, is uitgegroeid tot hét internationale wielerevenement en het belangrijkste eendaagse wielerevenement van de zomer in de Alpen, na de Tour de France. Het evenement, dat is beperkt tot 7.500 deelnemers, is een echt succes en wekt het verlangen van fietsers over de hele wereld, zoals blijkt uit de ongelooflijke buitenlandse deelname: 88%, of meer dan 6.600 buitenlandse fietsers.

 

Download hier de route 

 

 

21 bochten

21 bochten