21bochten_Alped'Huez

Alpe d’Huez op 3 wijzen

Alpe d’Huez is niet alleen via de 21 Bochten bereikbaar, de Alpe is veelzijdiger dan je denkt !

 

#1 De legendarische beklimming

Als je de magische momenten van de legedarische Touretappes wil herbeleven, vetrek je vanuit Bourg d’Oisans voor 13,8 km klimwerk met een gemiddelde hellingsgraad van 7,9%.  Vanuit Le Bourg d’Oisans geniet u nog even van een vlakke weg, alvorens de 21 bochten aan te vallen.  Maar dan begin de klim erg pittig met hier en daar stukken van 9%.  Doseren is dan de kunst want anders kan je jezelf snel ‘opblazen’.   Tussen La Garde en het dorp Huez is het iets makkelijker uw ritme te vinden.  De laatste drie kilometer zijn dan weer ewtra pittig. Tip : Klim even 8 km verder tot aan het Lac Besson, bijzonder mooi !

13,8 km | Totale Hoogteverschil 1266 m | Max.Hellingsgraad 10.6%

Download de route

 

#2 De bescheiden beklimming

Dit eenvoudigere fietsparcours klimt vanuit Bourg d’Oisans via Rochetaillée geleidelijk tot boven Allemeond en het Meer van Verney.  De route wordt ook “Pas de le Confession” genaamd en verbindt Villars-Reculas met Huez.

44 km | Totale Hoogteverschil 1308 m | Max.Hellingsgraag 8%

Download de route

 

#3 De avontuurlijke beklimming

Dit parcours neemt u mee op de avontuurlijke wegen van de vallei van Ferrand.  Vanuit Le Bourg d’Oisans leidt de route u naar de stuwdam van Chambon, doorheen enkele verlichte tunnels.  Vervolgens richting Mizoën tot in Clavans-le-Haut alvorens de klim van de Col de Sarenne (1999 m) aan te pakken.  Via een korte afdaling en een korte klim, komt u vervolgens in Alpe d’Huez.

52 km | Totale Hoogteverschil 1705 m | Max.Hellingsgraag 12%

Download de route

 

Ontdek alle routes die in Le Bourg d’Oisans vertrekken, alvorens een beklimming aan te vatten.

21 bochten

21 bochten