21bochten_2022_EtapeDuTour

L’Étape du Tour de France 2022

De mythe van de Grande Boucle beleven, op dezelfde wegen en in dezelfde omstandigheden als de professionele wielrenners van de Tour de France: dat is de belofte die de Etappe van de Tour de France sinds 1993 waarmaakt.

Elk jaar nodigt de Tour-organisator A.S.O. 16.000 wielertoeristen uit om één ​​van de bergetappes van de Tour de France te rijden: dezelfde gaststeden, dezelfde wegen, dezelfde legendarische passen maar ook en vooral dezelfde wedstrijdomstandigheden als tijdens de Tour de France.  En dit volledig verkeersvrij.

De 30e editie van de etappe van de Tour de France vindt plaats op 10 juli 2022 op het parcours van de 12e etappe van de Tour de France, tussen Briançon en Alpe d’Huez.  En dit over een afstand van  167 km met meer dan 4.700 meter hoogtemeters , inclusief de beklimmingen naar de Galibier- en Croix de Fer-passen.

Voor de vierde aankomst van de “Étape du Tour de France” in Alpe d’Huez, is dit een expeditie doordrenkt van historische symbolen, een replica van de rit van Briançon naar Alpe d’Huez in 1986, toen Bernard Hinault de laatste Tour-etappe van zijn carrière won.

 

 

 

 

21 bochten

21 bochten